Posted on: May 15, 2023 Posted by: admin Comments: 0

Iltakävelyllä, 2023, akryyli kankaalle, 60 x 90 cm


Laura Laurila
Rakennetun rajalla
27.5.–18.6.2023

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 26.6. klo 18-20! 

Lähellä kotiani Tampereen luoteisosassa on niitty. Se on kaunis luonnontilainen paikka, jossa pusikot saavat rehottaa ja peurat ja jänikset käyskennellä. Myös ihmiset kulkevat niityllä, erityisesti koiranulkoiluttajat. Talvella siellä hiihdetään, keväällä sieltä haetaan pajunkissoja. Niitty on koko kylän niitty, keskellä ja vähän syrjässä. Nyt alue aiotaan rakentaa täyteen kerrostaloja ja pieni pala luontoa asutuksen lomassa katoaa. Peurat joutuvat väistymään, samoin ulkoilijat.

Nähtävillä olevassa teoskokonaisuudessa olen tarkastellut kaupunkiluonnon kaistaleita ja tutkinut paljonko jätetään tilaa kasveille ja eläimille, paljonko katsotaan olevan riittävästi. Kasvavan kaupungin tahti on kiihkeä, taloja syntyy kuin sieniä sateella. Pohdin teoksissani katoavaisuutta, tilan kokemusta ja ihmisen suhdetta luontoon. Olen taiteen keinoin dokumentoinut näitä kaupunkiluonnon alueita ja rakennustyömaita havainnoiden maiseman muuttumista. Huomaan luonnon siirtyvän hiljalleen kauemmaksi ja kauemmaksi kodistani kaupungissa.

Laura Laurila on läpikuultavia kerroksia ja intensiivisiä värejä rakastava taiteilija. Hän työskentelee akryyleillä ja musteilla ja maalaa usein käyttäen paljon vettä. Laurilan kuva-aiheet ovat abstrahoituja ja aihepiirit liittyvät usein henkilökohtaiseen kokemukseen tai mielikuviin kiinnostavista paikoista. Maalausten lisäksi hän tekee ajoittain ääniteoksia, veistoksia ja tilataidetta. Laurila on valmistunut Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi vuonna 2022.