Posted on: June 17, 2023 Posted by: admin Comments: 0
Sanna Ulvila: Yeah yeah yeah I know I know sarjasta Juhlijat (kirjonta, silkkipaperi, akryyli ja tussi kankaalle, 46x35cm, 2023)

Sanna Ulvila: Karnevaali
Galleria 3H+K 1.7.-23.7.2023

www.sannaulvila.com

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 30.6. klo 18-20!


Karnevaaliteemassa minua kiehtoo paitsi juhlan käsite, myös siihen liittyvä vastakkaisuuksien ja ylösalaisinkääntämisen ajatus. Alhaisesta tulee ylevää ja toisinpäin. Karnevaali viittaa myös juhlintaan ennen paastoa, mikä tuo mieleen tämänhetkisen maailmantilanteen ainakin länsimaista katsottuna. Onko kulutusjuhla viimein tulossa päätökseen, ja mitä sen jälkeen? Työlläni haluan kyseenalaistaa vallitsevan arvomaailman huumorin ja karnevalistisen naurun kautta. Teoksissani lempeys paiskaa kättä satiirisuuden kanssa. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan osoitella, vaan teema näkyy teoksissani eräänlaisena hienovireisenä ja hieman absurdinakin pohjavireenä.

Lähestyn teemaa maalauksen, kirjonnan ja tekstiilitaiteen keinoin näitä tekniikoita myös kollaasimaisesti ja kokeilevasti yhdistellen. Näyttelyn teokset ovat eräänlaisia pastisseja tai parodioita, uudelleentulkintoja jostakin olemassa olevasta. Teosten kuva-aiheita olen poiminut mediasta, omista valokuvistani sekä Rider–Waite–Smith -pakan tarotkorteista, joissa minua kiinnostaa niiden visuaalisuus ja runsas symboliikka sekä esoteerinen ulottuvuus. Myös pateettisuus, mahtipontisuus sekä kaikenlainen liiallisuus kiehtoo minua.


Sanna Ulvila (s. 1986, Tampere) valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta keväällä 2021. Viimeksi hänen teoksiaan on ollut esillä Yö Fest Vol. 3 -ryhmänäyttelyssä Yö Galleriassa Helsingissä (3/2023) sekä yksityisnäyttelyssä Promenadigalleriassa Hyvinkäällä (1–2/2023). Tänä vuonna hänellä on tulossa yksityisnäyttely myös Berliiniin (Galerie Pleiku, 9/2023). Viime vuonna Ulvila osallistui ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Helsingissä, Tallinnassa ja Tampereella sekä piti kaksi yksityisnäyttelyä. Hänen teoksiaan on hankittu Valtion Taideteostoimikunnan kokoelmaan Kansallisgalleriaan, Suomen Taideyhdistyksen teosarpajaisiin 2023 ja yksityiskokoelmiin.