Porin Juhlaviikot 2017

Tervetuloa! Welcome!

Ohjelma esitellään alla. The program will be presented below.

Fb -> https://www.facebook.com/events/367566677028639/

 

Pumppuklubi 14.12.

HEIKKI KORKALA
Soolo improvisaatio

Se mitä tulen esittämään ei ole vielä tiedossa. Se on hyvä, haluan säilyttää teoksen vapaaluonteisuuden mahdollisimman autenttisena. Improvisaation mahdollisuudet ovat kiehtoneet jo pitkää ja luon suhteeni soittimiin vapaan kokeilun kautta.

Mukaani otan ainakin ukulelen, rummun ja muita hienovaraisia akustisia soittimia. Lisäksi mukana on mikki ja looppipedaali, jotka avaavat toiston ja kerroksien rakentamisen, toistoon ja kerroksiin rakentamisen, toiston ja kerroksien rakenteellisten ratkaisuiden mahdollisuudet.

Rytmi ja äänen nyansit ovat pohja äänimaisemille jotka kasvavat melodisen soitanan ja kokeellisemman tulkinnan kautta. Hiljaisuus on tila jossa viljelyn periaatteenani on kylvää vähän kaikkea ja katsoa mikä lähtee menestymään.

 

KAROLIINA KORVUO
Mahtavaa että tulitte paikalle
Performanssi

Olen jotakuinkin teknillisesti profiloitumaton taiteilijanalku, jonka jatkuvana ihmetyksen kohteena on jokapäiväinen elämä ja sen ikuiselta tuntuva jatkuminen. Viime aikoina olen inspiroitunut piilotettujen rakenteiden näkyviksi tulemisen hetkistä ja elämän järkyttävän haurauden ja väliaikaisuuden ajattelemisesta.

 

SAMUEL LAAKSO

“Tahdon kutsua ihmisiä keskustelemaan puhumatta. Pääsemmekö yhdessä yhteisymmärrykseen maailman kanssa?”

 

VILJAMI NISSI
Battle 1

Katson sitä uudelleen ja uudelleen koittaen löytää jotain sanottavaa. En löydä mitään sanottavaa.

 

SAARA NURMI
Pannukakku
Videoteos, 2017

3 kananmunaa, 7 dl maitoa, 280 g vehnäjauhoa, 80 g sokeria, 80 g voita, ripaus vaniljaa, ripaus leivinjauhetta. Pannukakku kertoo kasvuprosessista hiljaisessa, suljetussa, eristettyssä ympäristössä. Hiljaisuudessa on helppo uhota koko tilan täydeltä, mutta luhistumisen hetkellä kukaan ei riennä auttamaan. Millainen käsitys varjellussa ympäristössä kasvaneella on ulkomaailmasta?

-Kuin Platonin luolavertauksessa konsanaan. Pannukakku on visuaaliselta kieleltään humoristinen. Ja harva pystyy vastustamaan kiusausta kun tuoretta pannukakkua on tarjolla. Teoksen uunissa kypsyvää pannukakkua voidaan ajatella metaforana globalisoituvan yhteiskunnan yhä sulkeutuneempina yhteisöinä.

Kuinka laaja kulttuurimaantieteen tuntemus kuuluu tämänpäivän yleissivistykseen? Vai herkistyvätkö katsojan aistit tuottamaan paistuvan pannukakun tuoksua nenäänsä ja makua suuhunsa? Miten pannukakku kuuluu nauttia? Mansikoilla ja kermavaahdolla? Vaahterasiirapilla ja voilla? Sokerilla? Paljaana? Kuinka helppoa on hyväksyä kulttuurilliset ja makumieltymysten erot niinkin yksinkertaisessa asiassa kuin pannukakun syömisessä?

 

SINI RINTALA
Kaipaan lasitetta
Performanssi

Kaksi ihmistä kohtaa. Verbaaliset taidot ovat ehdottomuus, vaade että homma etenee molempia osapuolia miellyttävällä tavalla. Kun taustalla on kipeää ja häpeää tuottavaa painolastia, suun avaaminen rajoittuu lähinnä myötäileviin pukahduksiin. Kyllä, kyllä, kyllä, haluan, kyllä se minulle käy. Tässä nautinnon kaltaisessa, hiljasuus astui rajoitteeksi ja vahvisti jo pulskasti elävää häpeää. Se istui leveästi nojatuolissani ja hymyili ivallisesti. Nyt minä olen valmis muuhunkin kuin miellyttämiseen. Saat kuulla siitä jos niin tahdot.

 

TERHO SULKALA
Koiran unta

“Ruumis tuo uskollinen koira. Se tekee kaiken mihin saamme sen innostettua, ja uikuttaa kun sen lannistamme. Vaikka yhtäällä tyynnytellään sulkemaan silmät ja rauhoittamaan mieli kuuntelemaan maailmankaikkeuden tyytyväistä hyrinää, ja toisaalla vihaa projisoidaan mielivaltaisesti lähes kaikkea subjektiivista maailmankuvaa loukkaavaa kohtaan, jotain olennaista sillä välillä jää artikuloitumattomana hiljaisuuteen.”

 

MILLA TERVAKANGAS
Kudoksellisuus

”Performatiivisen jatkumon moninaisin keinoin toimin matkaoppaana näkemättömyytemme ja näkemisemme elähdyttäville lähteille ja kaivannoille. Näkemisiin sanomisiemme kaikkinaiseen kirkkauteen- sulkemiseen ja avaamiseen. kiertokulun kudoksellisuus.” -Kertoja kameljontti

 

Das Kluppe 9.12. – 2. avajaisklubi!

MUMMIN KULLAT

Mummin Kultien surkuhupaisat sanoitukset kertovat yksilön hapuilusta hullussa maailmassa. Huolet ympäristöstä ja mielenterveydestä kerrotaan arkisin esimerkein. Stockmannin pullonpalautuksessa tarvitaan apua ja hiekotettua tietä pitkin pääsee aikuisten tarhaan. Joskus on todettava, että on vain parempi arvostaa kiviä ja maisemia. Mummin Kultien kokoonpanossa soivat kitara, koskettimet, klarinetti, sello ja olennaisena osana kolmiääninen laulu.

 

MVET

Messiaaninen Visuaalisen Etiikan Tutkimuskeskus esittää elokuvan: Time After Time.

 

RISTO

‘Silloin tällöin musaskeneen ilmaantuu artisti, joka pistää ”normit”mullin mallin ja sekoittaa pakkaa hyvällä tavalla. Risto puolestaan soittelee ihan ok keikkoja eikä vaivaa mokomilla hömpötyksillä turhaan päätänsä.’

 

Das Kluppe 6.12. – #suomi100

BUDDHA SURFERS

Rytmimusiikin eri lajeja yhdistelevä Buddha Surfers on tunnettu räiskyvistä live-vedoistaan, joissa seikkaillaan rohkeasti kohti tuntematonta, melodian ja grooven autuaassa johdatuksessa.

Yhtyeen jäsenistö koostuu pitkän linjan rytmimuusikoista, joiden muita yhtyeitä ovat mm. Piirpauke, Pekko Käppi K.H.H.L., Jing&Jangsters jne.

https://soundcloud.com/buddha-surfers

 

DJ KORVATORVI

korvatorvi (Ugroups, Illict, Tsi3, KUMO, plUGi FINLAND)

If you don’t know who she is, you are nothing. Already at the age of four she exhibited her talent by playing faster, harder, more delicately and the most beautiful music anyone has ever made on this planet. According to her experience DJ technology is to rationalise our sense of the matter at hand, with which many important reactions of the present are intertwined. She can shape us both musically and as humans, into an improved form. She has played music to the gods. She is no longer human, but pure energy integrated into DJ performing that excels perfection. If she is kind, you may experience the virginal purity of young love and the bold wisdom of the ageing years deep down inside you simultaneously.

 

JUSSI MATILAINEN

Gloria Et Iuventas Ad Honorum Primus Seaculum Fennica

Axel Alfgren (1917): ”Näiden teinein kohtalot piirtävät sen kuvan, jota kohti nuori kansakunta on kurkoittava. […] Kapaloista aina kansan edusmiehiksi kohottautuvat nämä omenaisista kaikkein puhdaspiirteisimmät, Suomen tulevaisuuden toivot ja kunnia!”

 

FINLANDIA MMXVII – Starring: Erik Ekholm, Mikko Elo, Tuomas Grönlund, Heikki Hautala & Tuomas Niskanen

Viisi porilaismuusikkoa luo viisikulmaisen, elävän uudelleenluennan kaikkien tuntemasta suomalaisesta klassikosta.

Ekholm, Elo, Grönlund, Hautala ja Niskanen tunnetaan muun muassa sellaisista yhtyeistä kuin Saijaa Saijaa, Kuusumun Profeetta, Mama Longhorn, Sokea Piste ja Veli Kurki. Nyt avarakatseiset musikantit heittäytyvät tutun kautta tuntemattomaan.

 

UUSI MAAMME-LAULU 2017

Still-kuva videosta. Trailerin tehnyt Videokanavan kuraattori Mira Heija. Still from video. Trailer made by Videokanava`s curator Mira Heija.

Videokanava Online Gallerian avoimen haun kautta kuratoituja videoteoksia.

Kuraattori Mira Heija:
“Millainen on 100-vuotias Suomi juuri nyt? Kuinka Suomessa asuvat ihmiset kokevat maan, maaperän ja kulttuurin, jossa he asuvat, joihin he ovat osallisina? Mitä tarkoittaa Suomi, suomalaiset arvot tai kaikki siihen liitetty oikea ja keinotekoinen maailma? Ei ole merkitystä, oletko asunut Suomessa 0-100 vuotta. Tärkeintä on se, miten koet Suomen juuri nyt. Mikä Suomessa on hyvin, mitä tulisi tehdä toisin? Uskommeko tulevaisuuteen, vai historiaan? Vai vituttaako kaikki ylipäänsä?”

Teokset kuratoi tamperelainen kuvataiteilija Mira Heija ja muusikko Rellu “Rebel“ Relander.

NEW NATIONAL ANTHEM 2017

Video works curated by Videokanava Online Gallery`s open call.

Curator Mira Heija:
“What kind of a place is 100-year-old Finland right now? How do people living in Finland experience the earth, soil and culture they are part of? What do mean Finland, Finnish values or authentic and artificial world related to it? It doesn’t matter if you haven´t been living in Finland or have been here for a hundred years. The most important thing is how you are experiencing Finland right now. What is OK in Finland and what should be done differently? Do we believe in the future or in the history? Or are you just fucked up with everything?”

The works will be curated by Tampere-based visual artist Mira Heija and musician Rellu “Rebel” Relander.

www.videokanava.com

 

Lisää pian! More info soon!