porinjuhlaviikot12

NYTE ry juhlistaa neljännesvuosisataista kulttuurihubristaivaltaan Galleria 3h+k:lla. Paikallisten taiteilijoiden raaka visuaalinen tykitys puristaa katsojia tiukasti silmämunista ja sulosointuinen elävä musiikki paukuttaa tärykalvoja, samalla kun epiikan pitkän oppimäärän taide-elämys trepanoi itsensä vierailijoiden ilolla antautuviin otsalohkoihin. Torstaina saa myös kakkua.

TORSTAI 13.12.

NYTEn 25 vee synttärit, tule puhaltamaan kynttilät kakusta, syö kakkua, katso kun aikuinen NYTE juo lasin kaksi liikaa skumppaa ja tanssii pöydällä, kiusaannu ja mene kotiin tai liity menoon, itke humalassa, paini eteisessä, soita exälle, puhu politiikasta, jonota grillillä, hukkaa lapaset, häpeä.

Eivaineskaa kyseessähän on kuitenkin kakkukahveet, mutta jos haluat nyyttäribrenkkua paikalle kantaa se on ihan jees.

PERJANTAI 14.12.

19:00 JP Kaljonen: Taide konflikteissa

20:00 Markus Luiro

20:30 Peter Rosvik – It’s dangerous to breathe, you might die

21:00 Janne Westerlund

22:00 Djs Wonderlust

LAUANTAI 15.12.

T.E.H.D.A.S. – Helvetti-installaatio (Kellari)

18:00 Performanssiryhmä Kylkiäinen (koko illan jatkuva)

19:00 FL Avril Styrman: Elämä Luonnonvoimana

20:00 T.E.H.D.A.S.

20:30 Lora Dimova – The Holly Sabbath

21:00 Heikki Hautala

22:00 Riders of the Lost Current

23:00 DJ Veistokasi

SUNNUNTAI 16.12.

14:00 alkaen

NYTEn kestitysleiri

OTA OSAA: Talk to the Hand!

PE – SU

Anna Jensen ja Anni Venäläinen:

”Sitkeä laji. Ajattalen enemmän kuin pystyn.”

Jos viheliäinen pikkujoulu sesonki on näivettänyt alastonta ihmissielua ™ enemmän kuin taide ehtii eheyttää, tule sunnuntaina pesemään synnin tahra sielusta ™ pois. Kestitysleiri luo sinulle oivat puitteet nuhdetyöhön mainion murkinan parissa. Mutta pakko ei ole keskittyä (tihihii) pelkästään leiripöperöihin, sillä taidenautintoa lupaa myös Talk to the Hand. Saat itsellesi muikean take-away viestin omaa eloasi ihanoittamaan tai vaikkapa viime hetken joululahjaratkaisuksi, esim. äitille.

Luvassa siis kaikenkirjavaa koettavaa ja nähtävää. Eli rohkeasti mukaan kaikenmaailman Paavot ja Irmelit ja kaikille hyvä jouluboogie! Mashallah!