Porin Juhlaviikot 6.-11.12.2016

https://www.facebook.com/events/551433578385306

flaikku_molemmat_netti

 

OHJELMA / ESITTELYT

TIISTAI 6.12

18.00 -22.00

Bar Jussikka
Das Kluppe -Itsenäisyyspäivä

https://www.facebook.com/events/305716609822430

Heikki Hautala

Heikki Hautala (s.1980) on Porissa asuva kuvataiteilija, joka tekemisessään keskittyy pääasiallisesti maalaamiseen ja piirtämiseen sekä veistoon, musiikkiin ja performanssiin.

”Taide, mitä ikinä se tarkoittaakaan, sen eri ilmenemismuodot ja eteenkin sen tekeminen on minulle sisäisten ja ulkoisten ärsykkeiden tarkastelua, niiden muodollistamista kuviksi, toisinaan ääneksi, tekstiksi tai toiminnaksi, ylipäätään teoksiksi, johonkin enemmän tai vähemmän pysyvään muotoon, kaaoksen myöntämistä ja samalla pyrkimystä sen hallitsemiseen.”

hh_-performanssi_2012

Jussi Matilainen

Loma Roomassa.

Enrico Mazzone

Hei. Olen Enrico Mazzone, Italialais-raumalainen taiteilija, juttelen teille verkossa ja oikeassa elämässä. Italialaisena minun täytyy tehdä jotakin taiteellista. Olen taitava piirtäjä, koska se on intohimoni ja minulla on paljon kärsivällisyyttä. Tavoittelen lähes Guinnesin ennätystenkirjaan sopivaa työtä, jota teen seuraavat 10 kuukautta. Piirustuksesta tulee kooltaan 30×4 metriä. Siitä tulee ainutlaatuinen ja toivon, että kaikki löytävät siitä jotakin itselleen mielenkiintoista, mutta kuitenkin yleismaailmallista. Toivon, että kaikki voivat nauttia siitä yhdessä.

Piirustus alkaa kauniilla ja kiehtovalla naishahmolla, joka katselee vapautta esittävää veistosta, Rauman vesitornin alla. Sen jälkeen kuvassa näkyy meri, rannalta katsottuna, jossa ankkuri kuvastaa pysyvyyttä ja vapautumista. Sitten nuori tyttö piirtää Suomen Leijonaa Suomen lipussa. Kuvaan kuuluu myös Kalevalaisia elementtejä, esimerkiksi nuori poika, joka kylvää siemeniä, jotta maa, joka on kuvattu nuoreksi naiseksi, saa rauhan ja vapautuksen. Toisella puolella metsää vanha melankolinen mies katselee kuvassa elämän menoa ohitse. Piirrän lopuksi itseni kuvaan, kynä kädessä piirtämässä koko tarinaa.

Olen 34-vuotias mies ja tulen Torinosta, Italiasta. Muutin Raumalle marraskuussa 2015 ja päätin asettua tänne, taiteilijaresidenssi Raumarsin jälkeen. Vietin aikaa myös Upernavikissa luoteisessa Grönlannissa. Palattuani, UPM:n paperitehdas lahjoitti minulle paperin, joka on mitoiltaan 30×4 metriä.

Aikaisemmin tein kaksi suurikokoista työtä, 5 x 1,5 metriä ja 20 x 2 metriä. Tällä viimeisellä toivon saavani trilogiani valmiiksi. Käytän tekniikkana piirtämistä lyijykynällä, joka muodostuu pisteistä viivalla. Tekniikka muistuttaa etsaamista.

enrico_mazzone_daskluppe

Siiri Nevalainen

Nimi: Siiri
Ikä: 26
Lempibaari: Pub Sirdie
Lempijuoma: No vaikka gt tai joku muu raikas drinksu! Ja Disaronno sitruunamehulla, mut kaljaahan sitä tulee aina juotua.
Siisteintä mitä oot tehny baarissa: Kävelly pöydän poikki. Pannu vessassa.
Nolointa mitä oot tehny baarissa: Astunu yhen tyypin sormille siinä kun kävelin sen pöydän poikki.
Ikimuistoisin baarihetkesi: Tuntitolkulla kestänyt bailaaminen kahdestaan muutoin tyhjällä tanssilattialla. Se, kun röökaaminen kiellettiin baareissa ja tuhkakupit haettiin keskiyöllä pöydistä. Se kun kaikki kuunteli kun mä lauloin karaokee.
Ikimuistamattomin baarihetkesi: ???

siiri_nevalainen

Terho Sulkala

‘Jonkinlainen elämäntarina ja isämmaan historia. Sikermä.’

Dj Korvatorvi

Italodisco Naamiohuvit – Un Ballo in Maschera

———————-

TORSTAI 8.12.

18.00

Galleria 3h+k
PUMPPU – Made in Kankaanpää

https://www.facebook.com/events/175116122955237

Arttu Isotalo (performanssi, video)
Anna-Maija Heikkilä (performanssi)
Julius Jokela (video)
Johannes Klaus (performanssi)
Karoliina Korvuo (video)
Nadja Koshevenko (video)
Julia Kukkonen (performanssi)
Viljami Nissi (video)

———————-

PERJANTAI 9.12.

18.00 ->

Mikael Brygger

Mikael Brygger on runouden rajapinnoista ja kokeellisuuksista kiinnostunut runoilija. Hän on kirjoittanut kolme omaa runoteosta, viimeisimpänä Tuuliatlas (2014), sekä tehnyt yhteistyöteoksia toisten runoilijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa. Brygger on Osuuskunta Poesian perustajajäsen.

Tiia-Mari Kolibri

Tiia-Mari Kolibri (s.1987) on tamperelainen kuvataiteilija. Kolibrin suosikkiasia performanssin tekemisessä on yleisön ja ympäristön huomioiminen.

”Mulla on yleensä aina silleen, että kun mä tutustun johonki uuteen ihmiseen, niin mä oon vähän silleen niinku joku innokas koiranpentu, että mä alan heiluttaa mun häntää ja tuon sille mun kaikki lempilelut. Ja näytän mun kaikki parhaat temput. Oikeestaan silleen mä teen aina mun performansseissakin.”

lifeasa2

Kuva: Screen shot Joni Rokkasen kuvaamasta videodokumentaatiosta Kolibrin performanssista “Life as a Broadway musical” Joensuussa 2015.

Lohko

Lohko on brutalismin ääni, sen aamukuudesta iltakymmeneen taivasta kohti venyttelevä betoni. Se on nuotitettu asemakaava ja vastapäällystetyn valokuidun pimeä hetki. Runoilija Susinukke Kosolan ja eklektikko Niagara 2000:n yhteistyö tuottaa runouden ja kokeellisen musiikin välisiin railoihin tipahtavia äänimaisemia.

lohkopromokuva_pieni

Timo Viialainen

Timo Viialainen on performanssi -ääni ja kuvataiteilija sekä kokeellisen musiikin tekijä ja kampiliiran soittaja. Hänen teokset pohjaavat voimakkaisiin aistillisiin elementteihin sekä äänen ja tilan käyttöön kokeellisella tavalla. Eli sen sijaan että kyse olisi Mitä ja Miksi niin kyse on Miten, Milloin ja Missä?. Hän on esiintynyt lukuisissa eri tapahtumissa ja festivaaleilla Euroopassa, Ameriikassa ja Aasiassa.

timo-viialainen-perf-15b

Äänilaboratorio

Vaikka kokoonpano on vaihteleva – oikeastaan lähes kuka vain voi liittyä – perusidea on reagoida, luoda hetkestä hetkessä. Mahdollisuuksien mukaan sekoitellaan kuvaa, liikettä ja ääntä. Ammennetaan opitusta ja muistoista ja ennakoidaan tulevaa. Esitys tai epäesitys koostuu siitä, että ollaan siinä laitteiden kanssa, tuijotellaan omissa oloissamme näyttöjä ja vilkkuvia valoja ja painellaan nappuloita sen mukaan mitä tilanne vaatii, tai ei vaadi. Ehkä se on sitten sellaista musiikilla maalaamista ja äänien järjestelyä. Audiovisuaalista jamiahan se on. Tällä kertaa poikkeuksena meillä on jonkinlainen löyhä suunnitelma tai suunta, mutta todennäköistä on että eksymme jo alkumetreillä. Tulossa on siis jonkin asteista musiikkisuunnistusta, tai musiikkirallin pikataival ilman, että osaamme lukea nuotteja.

+
Dj Holik

———————-

LAUANTAI 10.12

16.00 ->

Justin Tyler Tate

‘Fake It Till You Make It’ is a series of workshops for those curious individuals looking to broaden their experience and skill-set. Each session of FITYMI will be on a different subject which could fall under areas of expertise such as construction, making, baking, electronics, mechanics, cooking, jewelry, physics, plants, and whatever else can be imagined. It is the purpose of the workshop to learn new things for the sake of learning and it is for this reason that participants will only discover the subject of each session upon arriving to the workshop.

‘Fake It Till You Make It’ is run by Justin Tyler Tate who was born in Canada, grew up in the United States and now works internationally. Receiving his Bachelor of Fine Arts from NSCAD University and currently is an MFA candidate at Helsinki Academy of the Arts, his work combines elements of sculpture, installation, media, performance and dialogical art practices. See more about past editions of FITYMI and the philosophy behind it: http://justintylertate.weebly.com/fitymi.html

fake_justin

18.00 ->

Stephanie Elaine Black

Black’s work is physically and visually exciting, creating a language based on live action, gesture and interaction. Crossing between visual art, installation and performance, Black uses her body to activate materials and physically challenge her body and surroundings.

Black is interested in unusual play and situations that can occur in performance, leaving the interpretation and response to the audience’s imagination.

Key themes in her work are the politics of the female body, identity, ‘the other’ and how they are linked in culture and society today. Black’s source of material and research derives from personal experience, cultural, religious and body based politics and reflects the history of contemporary performance practices.

Black has previously presented her work in London, Berlin, Lithuania and Chicago.

Through performance Black is interested in a state of awareness that can only be achieved in the ‘live moment’, creating a living score using ‘the body’ as a source of material.

Extensions deconstructs femininity, focusing on female hair and how it’s integral to sexual empowerment, perceived notions of beauty, sexual identity and its curious position as an object of repression in religion.”

jv16_black_extensions

Image by Holly Arsenault, Rapid Pulse, Chicago.

Helinä Hukkataival

Helinä Hukkataipaleen tavoitteena on henkilökohtaisiin kokemuksiin sisältyvän yleisen tason löytäminen käsittelemällä esityksissä pieniä, usein arkisia asioita ja tunteita. Performanssit ovat loppuun asti mietittyjä kuvia, visuaalisia tapahtumia, joissa yleensä on rauhallinen liike ja luonnollinen ääni.

Ne voivat myös olla vuorovaikutteisia kohtaamisia satunnaisen, vapaaehtoisen katsojan kanssa ja ne ovat aina avoimia katsojien tulkinnoille.

Hukkataival on työskennellyt kuvataiteilijana vuodesta 1969 peruskoulun ja lukion kuvataideopettajana toimimisen ohessa. Hän on tehnyt vuodesta 1990 pääasiassa performansseja, 2002 lähtien myös videoita ja vuodesta 2011 valokuvaa. Hän on myös tehnyt useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä, performanssi- ja videoinstallaatioita ja lukuisia performansseja Suomessa ja muualla.

hukkataival_viesteja%cc%88_mt_img_9530

Viestejä, 2015,
Telakka, Tampere
kuva: Marjo Teivonen

Michel Ruths

“In the age of high educated professionalists we thrive, share export and import a lifestyle that does not seem too different from each other anymore. Questions occur when the lifespan turnes, and among them some issues are more profound when they go deeper, over seas, over time and make us sometimes question everything. I approach them with concepts based on curiosity and experience, merged into a reflection practised from today and yesterday, driven by spring to understand, criticize. and activate without a certain answer to be hold.”

ruths_jv16

Jussi Suvanto

Jussi Suvanto ei ole tehnyt mitään merkittävää.
Vielä.
Eikun enää.
Pariin tuntiin.

21.00 ->

Vittujengi

Jo kulttimaineen saavuttanut himaräpgenren pioneeri Vittujengi tekee paluun keikkalavoille Porin Juhlaviikoilla. Älä missaa tätä ainutlaatuista tilaisuutta todistaa noloimman ja cooleimman pändin kauan odotettua paluukeikkaa.

jv_vittujengi

KEliel

KEliel (-97) on Lahessa asuva muusikko ja taiteilija, joka kuvittelee itsensä usein kolmanneksi persoonaksi, mutta kirjoittaa mieluummin omakohtaisesti.

Mä nään tän näin:

Flättään elektronisen populaarimusiikin ja taiteen layerit.

Ajattelen musiikkini draamankaarina. Kappaleeni pohjautuvat tarinallisuuteen rikotulla rakenteella, toisin kuin valtaosa elektronisesta musiikista perustuu toistoon. Miljööt ja tilanteet vaihtelevat sekä kappaleista toisiin, että tarinoiden edetessä. Manuaalisen varioinnin vuoksi yksittäiset kappaleet ovat hitaita prosesseja saattaa tarinat loppuunsa. Taidelajina musiikin ollessa samastuttavaa, tunteita herättävää ja niitä voimistavaa, mielletään elektroninen musa usein etäiseksi, jopa kliiniseksi. Sen esittämisessä ei tavallisesti aseteta tekijyyttä alttiiksi. Tekijyys tuodaan esiin erillisenä esityksellisyydestä. Performanssi on häiritsevä keino lävistyä ulos oman sukupolveni konemusiikin dj-keskeisistä esityskäytänteistä. Tarjoan sukupolvelleni jotakin muuta kuin vlogivirtaa.

Aika paksua? Suhtaudun tähän itsekin ironialla ja annan sen kuulua. Ja näkyä.

(K)Eliel debytoi performanssitaiteilijana Nyrjähdys –klubilla Taidepanimolla vuonna 2007 hänen ollessaan 10-vuotias. Tuolloin hän esiintyi nimellä Bengt Raakalainen. Performansseissaan Bengt soitti bassolla doom-Kissiä ja purskutti naudanverta kuvanveistäjä Ihana Havon kanssa. Myöhemmin hän on esiintynyt muun muassa Lahden Taidemuseossa, Galleria Uudessa Kipinässä, Galleria OYOY:ssa, kadulla ja Lahden taidelauantaissa ja Taideinstituutin hautajaisissa. Säveltäjäksi ja soitintensoittajaksi hän on yksinoppinut korvakuulolta. Sointuihin hän sai apua YouTubelta.

keliel_img_5184

———————-

SUNNUNTAI 11.12

KLO 14 ->

Kestitysleiri!

Anneli Nygren – retrospektiivi

Anneli Nygren on videotaiteilija, singer-songwriter ja oman elämänsä journalisti, born in Helsinki, elää ja työskentelee Turussa. Retrospektiivissä näemme uutta ja vanhaa, tuoretta ja harvinaisuuksia, runouden, rockin, taiteen ja television maailmasta.

Luvassa mm:

Jonne 59 Summer Holiday, 9:20, 2016
Teorian ekstaasi – Tero Härmän elämä ja toiminta, 32:36, 2005
Unto Laupiainen – satakuntalainen naivisti, 17:32, 2008

Retropektiivin kokonaiskesto 127 minuuttia.

jv16_nygren

Kuvaaja Henri Kurko.

The Great Newhouses Group

Kahden sisaruksen muodostama The Great Newhouses Group on leppoisia covereita soittava duo, joka
tekee biisivalintansa puhtaasti fiilispohjalta.

Sheep Shack -dadaoke

Luvassa muun muassa vanhat hitit Sheep way ja Bang Bang (I shot sheep down).

———————-

KOKO VIIKONLOPUN

videot:

Iona Roisin

Aino Mäntynen