PORIN JUHLAVIIKOT 03.-18.09.2022

Perjantaina 09.09.
ANNA-LINNEA KUKKONEN


“Joskus vuosia sitten kirjoitin muistikirjaani elämän koostuvan episodeista. Yksinkertainen, mutta ihan osuva ajatus. Ennen korona-aikaa elämäni oli menossa luvussa, jossa ei ollut tarvetta kasvattaa juuria vaan pysyä liikkeessä seikkaillen paikasta toiseen ja asuen missä sattuu.

Olosuhteiden muututtua globaalisti oli pysyttävä hetki aloillaan. Tämän kirjaisin aluksi elämäni seuraavalle episodille, jonka voisi nimetä esimerkiksi kotoutumiseksi. Kodista tuli äkkiä tärkein osa arkea ja sen jännittävin seikkailu. Sen myötä myös kotoa poistuminen alkoi hankaloitua.

Nyt pandemiatilanteen helpotuttua olen alkanut kokea eksistentiaalista ahdistusta edellistä episodia tähdittäneen kaukokaipuun ja tämän uuteen lukuun hiljattain heränneen koti-ikävän ristitulessa. Halu seikkailla muuallakin kuin tuttujen neljän seinän sisällä on palava, mutta kodin merkitys on kasvanut viime vuosina niin voimakkaasti, että sinne kaipaa samalla alati takaisin.

Juhlaviikoilla koitankin selvittää, voiko mediatallenne omasta kodista julkisessa tilassa helpottaa kotoa poissaolemisen tuskaa eli toisin sanoen toimia lääkkeenä koti-ikävään.”

Anna-Linnea Kukkonen (reagoi myös nimeen Ai) on kotikaupunkiinsa Savon sydämeen uudelleen juurtunut monialainen taiteilija, jota inspiroivat mm. Halla-kissa, huonekasvien ihmetteleminen ja punkin soittaminen.

https://annalinneakukkonen.myportfolio.com
https://www.instagram.com/dadai.ai/
https://www.facebook.com/artdadai/