Porin Juhlaviikot 2018

AIKATAULU

& ESITTELYT

> LA 15.12. 14-23

– – –

PE 14.12. 19-23

19

VISHNU VARDHANI RAJAN

Vishnu Vardhani RAJAN, Body-Philosopher. Born in Hyderabad, based in Helsinki, she uses the arts platform to talk of her experiences. ‘I am Indian’ is an umbrella theme she uses to speak of various of her body related experiences. ‘I am Indian’ means a billion things, 1.35 to be exact. Meanings, symbolism, tokens of cultures are her favorite accessories in performances.

This performance is a ‘show and tell’. Especially talking of her sexuality. The sexuality of a person socialized as a woman.

Disclaimer : !!!
– Suitable for people over 15 years of age.
– Suitable for people that understand female sexuality.
– Suitable for people that understand that my performance is about my limited set of experiences of being Indian.
– Suitable for people that understand that this performance is not general statement on Indian women.

https://www.vishnuvardhani.com

20

HANNA STORM

(Kuva: Annia Haunia)

vain

kesä

on

menneen

aikamuodon

vuodenaika

Hanna Storm on runoilija ja esitystaiteilija. Porin Juhlaviikoilla hän esittää kokonaisuuden KESÄ, joka sisältää sekä uusia että vanhoja runoja ja äänirunoja.

Aviador julkaisi Stormin esikoiskokoelman ”kutsun itseni kylään” kesäkuussa. Teos pureutuu identiteetin ja sosiaalisen rakentamiseen maailmassa, jossa niin ihmissuhteet kuin asuinpaikatkin näyttäytyvät hetkellisyyden kautta. Teoksessa korostuvat vahva minä-kerronta, puhekielisyys sekä typografiset keinot. Aikaisemmin Stormin runoja on julkaistu Parnasso- ja Tuli&Savu -kirjallisuuslehdissä ja Nokturno-runoussivustolla. Koulutukseltaan Storm on kirjallisuustieteen tohtori.

www.aviador.fi/kirjat/kutsun-itseni-kylaan.htm
facebook.com/hannastormrunot

21

LOITSUJEN SYVÄNNE

Synteettisiä lo-fi-tunnelmia lo-fi-olemassolosta. Yhden henkilön tummasävyinen Dungeon Synth-projekti, jonka ei koskaan pitänyt poistua makuuhuoneesta. Loitsujen Syvänne tutkii elektronisen lo-fi magian keinoin henkilökohtaista olemassaoloa, käyttäen mittapuuna mm. Kalevalan tragedioita ja luontomystiikkaa.

Loitsujen Syvänne on julkaissut aikaisemmin kaksi c-kasetti EP:tä “Ilottomuus itsenäistyy olemassaolosta” (2016) ja “Puolet kukista on kylvetty jäiseen maahan ja puolet on kylvetty paskaan” (2016). Porin juhlaviikoilla kuullaan sävyjä aikaisemmilta julkaisuilta vähemmän strukturoidussa muodossa.

Youtube

22

ADIKIA

Adikia on feministiräppäriksikin tituleerattu artisti, jonka tekstien go to -teemoja ovat mm. patriarkaatin tuhoaminen, seksuaalinen itsemäärämisoikeus, terve omanarvontunne sekä yleinen haistattelu. Hän tuli kesän ja syksyn aikana tunnetuksi Koskematon-kappaleesta sekä sen pussy-extravaganza remixistä, jossa oli mukana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kollegat Mon-Sala, SOFA, Yeboyah, B.W.A, Nisa sekä F. Tuorein julkaisu on marraskuussa julkaistu järjestyksessä toinen EP nimeltään Limbo, joka käsittelee patriarkaatin sijasta henkilökohtaisempia aiheita.