Helka Heinonen: Heartbeats 01.04.-23.04.2023

Helka Heinonen
Heartbeats
01.04.-23.04.2023


Tervetuloa avajaisiin 31.03. klo 18-20!

sydän lyö. liikutaan lähekkäin, linnun silmä näkee näkymättömän, punaisen paidan alla ontto lihas

Heartbeats on fragmentaarinen kasvutarina, jossa sydämenlyöntien, veren ja punaisen teemoissa kuljetaan tyhjältä tuntuvan vesialtaan kammosta muiden lajien aisteja kuuntelemaan ja kuvittelemaan.

Teos on Galleria 3H+K:ssa esillä installaationa. Tilan täyttää ääni, avoin kertomus tai haituvainen nauha. Gallerian lattialla ääntä kuuntelee savinen lintu, seuranaan kappaleita, ehkä metsästä, ehkä jostain kaukaa.

Tilaan levittäytyy liikkuvan kuvan katkelmia. Niissä nuoret näyttelijät pysäyttävät ajan, hetki tihenee ja sitten iltapäivä jatkaa kulkuaan. Stop motion -animaatiossa väripinnat liikkuvat kuvissa kuin muisti, tunnelma tai toisen lajin aisti.

Helka Heinonen työskentelee mediataiteilijana erityisesti elokuvan, videon ja kirjoittamisen keinoin. Heartbeats on hänen toinen yksityinen gallerianäyttelynsä.

Teoksen työryhmä:
ohjaus, käsikirjoitus, stop motion -animaatiot, voice over-ääni, leikkaus: Helka Heinonen
näyttelijät: Ruut Neves, Iiris Torvalds
animaatioiden still-kuvissa: Iida Airasmaa, Selma Lindroos ja muita
kuvaus: Joonas Kiviharju
sävellys: Lau Nau
äänisuunnittelu: Jyri Pirinen
tuottaja: Teemu Lehmusruusu

Teoksen käsikirjoittamista on tukenut AVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus.

Okko Pöyliö: Lassi 04.03.-26.03.2023

Okko Pöyliö: Lassi / 50x65cm / lyijykynä paperille / 2023

Okko Pöyliö
Lassi
04.-26.03.2023


Tervetuloa avajaisiin 03.03. klo 18-20!

Okko Pöyliö tuo Galleria 3H+K:n sarjakuvallisen teossarjan Lassi, jonka viimeistely tapahtui taiteilijaresidenssissä Ateenassa, jossa Pöyliö on viettänyt näyttelyä edeltävän kuukauden.

Lassi jatkaa vuodesta 2014 alkanutta Novelleja-näyttelyiden sarjaa, joka tuo sarjakuvallisia elementtejä nykytaidekontekstiin. Lassi on Novelleja-teossarjan yhdeksäs teos. Teossarjoja yhdistää voimakas pyrkimys vuorovaikutukseen katsojan kanssa. Tämä ilmenee katsekontaktin käytöllä ja katsojaa suoraan puhuttelevalla dialogilla. Sarjakuvallisuudestaan huolimatta Novelleja-teokset on suunniteltu esitettäväksi ainoastaan näyttelytilassa, yleisön ja teoksen yhdessä muodostamina esityksinä, eikä teoksia ole koskaan julkaistu perinteisessä, painetussa muodossa. Novelleja teossarjoja on aiemmin ollut esillä laajalti Suomessa mm. Lahden, Hyvinkään ja Rovaniemen Taidemuseoissa sekä ulkomailla, Saksassa ja Kreikassa.

Aiemmat teossarjat ovat käsitelleet moraalisia ja eettisiä ongelmatilanteita, joihin katsoja on reagoitava ja otettava kantaa. Viimeisin Galleria Huudossa (Helsinki) ja Galleria Ars Liberassa (Kuopio) esillä ollut Novelleja-teossarja Mika (2021) käsitteli seksuaalista häirintää, kuvaamalla häirintätilanteesta ainoastaan häirinnän tekijän. Katsojan rooliksi jäi asettua häirinnän kohteeksi.

Uusin, Galleria 3H+K:ssa esillä oleva teossarja ottaa askeleen kohti abstraktioita haastaen katsojaa mielikuvituksen parissa ja teos käsitteleekin pitkälti vuorovaikutuksen sekä kuvan tekemisen rajoja.

”Jokaisessa teossarjassa olen kokeillut jotakin uutta tarinankerronnallista näkökulmaa. Tämä on ensimmäinen teossarja, jonka tein ilman lineaarista käsikirjoitusta, antaen piirrosten itsensä johdattaa tarinaa. Novelleja-teoksille tyypillisen realistisen lyijykynäpiirroksen lisäksi teoksessa nähtävä piirtimen jälki on raakaa ja näkyvillä. Näen että teos käsittelee myös piirtämisestä itsestään.” – Okko Pöyliö

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Anna-Kaisa Vuonokari: Sumuinen kaupunki 04.-26.02.2023

Anna-Kaisa Vuonokari:
Sumuinen kaupunki

04.-26.02.2023

Tervetuloa avajaisiin pe 03.02.2023 klo 18-20!

Sumuinen kaupunki – näyttely rinnastaa kaukaisen, hiljalleen veden alle peittyvän kylän ja sumuun kätkeytyneen, tulevaisuutta pelkäävän kaupungin. Maisemat, tarinat ja aika kerrostuvat ja läpäisevät toisensa. Kuva hajoaa moniksi pinnoiksi, mutta rakentuu kokoon säie säikeeltä. Muoto toimii metaforana epävarmuuden aiheuttaman hajoamisen ja tulevaisuudettomuuden kokemukselle, mutta myös pyrkimykselle rakentaa ja ylläpitää arkea, sitkeää tasapainon etsimistä.

Näyttely koostuu valokuvainstallaatiosta ja tekstikokelmista Kylä ja Mahdoton kaupunki

Näyttely jatkaa Mahdoton kaupunki 2020, KYLÄ 2021 ja Raitti 2022 näyttelyiden sarjaa.

Vuonokari (1986) on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän yhdistelee taiteessaan tarinankerrontaa ja monipuolisesti erilaisia valokuvan, kuvanveiston, piirtämisen, käsityön, kirjallisuuden ja äänitaiteen keinoja installaatioon suuntautuen. Vuonokarin muotokieli leikittelee usein kaksi- ja kolmiulotteisuuden yhdistämisen kanssa.

”Kaksiulotteisessa kuvassa on vähän samalla tavalla kuin kielessä mahdollisuus mennä pinnan kautta toiseen maailmaan tai nähdä kuvan, ikkunan kautta toinen todellisuus. Kolmiulotteinen teos on tilassa ihmisen kanssa ja jakaa saman fyysisyyden. Minulla on tarve yhdistää molemmat. Kuva voi viedä muualle, mutta haluan, että kuva on myös voimakkaasti läsnä ja fyysinen”

Vuonokari on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta keväällä 2016.

Johan F Karlsson & Parsa Kamehkhosh: PresenceTimeBody 07.-29.01.2023

Johan F Karlsson & Parsa Kamehkhosh:
PresenceTimeBody
07.01.-29.01.2023

Tervetuloa avajaisiin pe 06.01.2023 klo 18-20!

The exhibition PresenceTimeBody explores presence as a state of mind and catalyst for contemplative thinking, artistic knowledge and experience in relation to the dichotomy of Thingness and No-thingness.
In this exhibition, Parsa Kamehkhosh focuses on Thingness, on physical and tangible substances/objects one can interact with as witnesses of the metaphysical. Johan F Karlsson explores relationships between the ephemeral as well as the durational and concepts of No-thingness, for instance forces acting upon bodies/objects, such as gravity, time and light.
The exhibition shows video-performances that bring up parallels between physical acts in ‘real’ time and space and the reproduction of these acts in a time-based, two-dimensional medium, thus exploring presence within different spatiotemporality.
Since in video-performance the camera transforms time, space and body as property to the image, the potentials of both the momentary and the durational are addressed in attempts to make the absent present.

Artist Statements:
Johan F Karlsson
The artistic practice of Johan F Karlsson (b. 1984) is originally rooted in photography and encompasses sculpture, video and installations. He often works site-specific, not only in regards to spatial but also spatio-temporal aspects, e.g. to light circumstances and their influence on human cognition of space – and therewith in a broader sense on the body’s ability to gain
knowledge within its presence of the surrounding. Furthermore, his aim is to investigate methods for reduction and how this can be achieved in an artistic context and thinking, especially in terms of material, ephemeral, or ‘intangible’ components. It often takes the form of video performances that include subtle, meditative acts or movements that show the seemingly insignificant, but strives to create room for thought.

Parsa Kamehkhosh
In his Artistic practice, Parsa Kamehkhosh (b. 1985) explores the matter of “being in the world” in the context of the interaction between daily life and the experience of life on the existential level. His work often employs objects and materials_that manifest contemporary human
everyday aesthetics_and various religious narratives that define the position of humans in relation to the universe and beyond. His works maneuver on the borders of the inner and external world, natural and supernatural, seen and unseen.

Taide- ja käsityömyyjäiset Galleria 3H+K:ssa

Tervetuloa Galleria 3H+K:n taide- ja käsityömyyjäisiin 16.-18.12.2022.

Paikallisten taide- ja käsityöihmisten taidonnäytteitä kaupan, löytöjä niin pukinkonttiin, itselle kuin ihan muuten vaan.

Myytävänä grafiikkaa, maalauksia, postikortteja, villasukkia, keppihevosjuttuja ja muuta!

Olemme avoinna pe 12-18 sekä la-su 12-16.

Sini Vihma: Jäähyväiset auringonlaskun värjäämille rantakiville 19.11.-11.12.

Sini Vihma: Jäähyväiset auringonlaskun värjäämille rantakiville / 100x100cm / öljy kankaalle / 2022

Sini Vihma
JÄÄHYVÄISET AURINGONLASKUN VÄRJÄÄMILLE RANTAKIVILLE
19.11.-11.12.2022

Tervetuloa avajaisiin 18.11. klo 18-20!

Näyttelyssä on esillä maalauksia sekä luonnoskirjojen sivuista koostuva installaatio. Näyttelyn nimi Jäähyväiset auringonlaskun värjäämille rantakiville tulee samannimisestä maalauksesta. Maalauksen nimi on lähtöisin kuvasta, joka muistui mieleeni työtä aloittaessani. Olin ottanut kuvan laiturilla järven rannassa juhannusviikonloppuna myöhään illalla v. 2020. Laituria ympäröivät suuret kivet olivat värjäytyneet punaoransseiksi, ja heijastuivat veteen niiden välissä.

Aloitin maalauksen tuon kuvan pohjalta hahmottelemalla muutamaa kiveä ja vettä niiden välissä. Kivien hahmot ja veden olemus kuitenkin unohtuivat ja ne peittyivät maalin alle, kun aloin seurata muita ajatuspolkuja.

Kännykkäkuva ja työn aloitus muistuivat mieleeni uudelleen vasta, kun mietin maalaukselle nimeä. Olin tavallaan käyttänyt valokuvaa luodakseni viitekehyksen, jonka rajoissa saatoin vapaasti työskennellä, mutta en jäljittäen suoraan olemassa olevaa.

Tavoitteeni maalaamisessa on aistittavissa olevan sisällön luominen, oman tunteeni ja maalauksen ulkoasun kohtaaminen.

Maalaukseni koostuvat epäsuorasti kokemuksistani tilasta, valosta, väreistä ja atmosfääreistä. Eletyt hetket valoineen ja varjoineen säilyvät muistissa. Kokemukseni vaikuttavat tietoisesti ja ehkä myös alitajuisesti siihen, mitä teoksissani tavoittelen.

Nautin vapaudesta maalata siten kuin tuntuu hyvältä, päämäärän tarkentuessa sitä mukaa kun etenen. On jännittävää, että en voi tietää, mihin maalaamisen prosessi kulloinkin johtaa. Öljyväri tekniikkana mahdollistaa minulle maalauksen pitkäkestoisen kerroksellisen työstämisen ja radikaalitkin muutokset eri vaiheissa.

Taustalla työskentelyyni vaikuttavat myös maalaustaiteen, erityisesti abstraktin – ja havaintoon perustuvan maalauksen perinteet.

Hanna Marno: Mimolette (O**) 22.10.-13.11.

Hanna Marno
Mimolette (O**)
22.10.-13.11.2022
Näyttelyn äänet: Alkemi4

Tervetuloa avajaisiin pe 21.10.2022 klo 18-20!

Mimolette on näyttely, joka pohtii maailmakokemusta syömällä halki maiseman sedimenttikerrostumien. Nimi Mimolette viittaa ranskalaiseen puolikovaan, oranssiin juustoon, joka valmistusvaiheessa saastutetaan juustopunkeilla. Nämä pienen pienet hämähäkkieläimet syövät onkaloiden verkoston juustoon. Onkaloitumisen seurauksena juusto kypsyy pähkinäiseksi kokonaisuudeksi, joka on vaa’ankielellä syötävän ja mädäntyneen, elävän ja monotonisen äärillä.

Mimolette-juustoherapalleron kuori on kraaterimainen, luolastomainen ja fantastinen. Lähemmin tarkasteltuna kuoren pinta on täynnä läppiä, jotka sulkeutuvat ja avautuvat, kuten paleoliittisen kylän luola-asujaimisto, kallioon hakattu mausoleumi tai näkymä madonreikien täyttämästä maisemasta.

Mimoleten läpileikkaus osoittaa väriliukumat kirkkaiden ja päivettyneiden värisedimenttikerrostumien välillä. Ydinjuuston väri on määrätty puna-oranssin sävy. Se saadaan Etelä-Amerikan tropiikissa kasvavan annattopensaan (lat. bixa orellana) pyramidinmuotoisen siemenen elinvoimaa jauhamalla. Se on väri, jonka voi saada myös sekoittamalla kadmiuminkeltaista (*(**)) englanninpunaiseen ja laveeraamalla kerrokset rytmikkäästi temperalla, tai rautasulfaattipohjaisella (***) keittomaalilla. Toki väri voidaan sekoittaa myös muilla keltaisen ja punaisen sävyillä maalin sidosaineesta riippuen – tarkemmin ajateltuna, rautaoksidikeltainen ja karmiininpunainen saattaisivat myös toimia. Värisekoitukselle olennaisinta on se, että toinen väreistä on synteettinen ja toinen orgaaninen.

Viitteet:
(O**-keittäen syötävä)
(*tai sitä kirkkaampaa GGTN-pigmenttipulveria, kuusikymmenluvun muovinkeltaista)
(**valmistus lopetettu RE.AL Color S.P.A tehtaassa Lonigon teollisuuskylässä, Italiassa, mutta onnistuin saamaan osan viimeistä erää!)
(***huom. ei missään nimessä kuparisulfaatti (!))

Hanna Marno (s.1981, Helsinki) on kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija, joka asuu ja työskentelee Siikaisissa, Satakunnassa. Viimeisten vuosien aikana Mimolette-nimisessä kylässä asuttuaan hänen ruokavalionsa on koostunut punamullasta aamiaisella ja lounaalla. Raskaan päivän jälkeen päivällinen on hieman monipuolisempi: annos rautavihtrilliä lihaksille, ruista verelle ja keltaokraa, että hän näkisi paremmin. Illallisella hän nauttii puuroa vernissasta ja grafiitista, sillä yö tarvitsee ylleen suojan. Koiraystävä Mauri tarkkailee annoksia herkkukulhonsa takaa.

Teoksissaan Marno käsittelee valtaa, yhteisöjä, maa-ainesten eläväksi tekemistä ja hevospatsaan olemusta rakentaen eri maailmojen kohtaamisia. Syntyviä teoksia yhdistää enää harva yksittäinen materiaali, sillä mikä onkaan se liima joka meidät yhteen sitoo, hän kysyy.

Harri Sippola (s. 1978, Savitaipale) on porilaislähtöinen tuottaja (Samurai Rauni Reposaarelainen, Pori Film Festival) ja muusikko (Magyar Posse, Kuusumun Profeetta.) Äänitaiteilijana ja sooloartistina Sippola käyttää nimeä Alkemi4. Työskentelyssään Sippola tutkii äänen materialisoitumista tilassa ja sille on ominaista synteettisen ja orgaanisen rajapinnassa oleva estetiikka.
Mimolette-näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto ja Porin Väriässät.

Kaisa Luukkonen: Instruments of Uprising 24.09.-16.10.

COLOMBO 09/05/2022
Photo Credit: Peter Rosvik, 2022

Kaisa Luukkonen
Instruments of Uprising

24.09.-16.10.2022

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 23.09. klo 18-20! 

Instruments of Uprising on kokoelma lasimosaiikkiesineitä. Esineet ovat replikoita eri puolilla maailmaa mielenosoituksissa ja kansannousuissa käytetyistä esineistä vuosilta 2019-2022. Esineet on rakennettu lasimurskasta joka on kerätty taiteilijan kotikaupungin, Göteborgin, kaduilta. Sitä syntyy kun bussipysäkeissä ja muissa julkisissa rakenteissa käytettyjä turvalasielementtejä rikotaan. 

Instrument of Uprising on osa Kaisa Luukkosen taiteellista työskentelyä tunteiden kyvystä muokata tulevaisuuksia. Instrument of Uprising -teossarjassa hän keskittyy vihan tunteen poliittiseen voimaan. Vihan ja aggression tunteet energisoivat ja saavat ihmiset liikkeelle. Suunta ja muoto liikkeelle riippuu kulttuurisesta kontekstista ja resursseista.

Luukkonen seurasi kuinka hänen asuinpaikkansa Angeredin lähiössä rikottiin toistuvasti samat bussipysäkit ja hän kiinnitti huomiota keskusteluun jota ilmiön ympärillä käytiin. Teot nähtiin järjettömänä vandalismina ja yksittäistapauksina ilman kontekstia. Kuitenkin viettämällä lyhyenkin aikaa lähiön kaduilla tulee kosketukseen siellä aikaansa viettävien nuorten ihmisten energian kanssa. Keskusteluissa tulee esiin nuorten paine sekä assimiloitua että pitää yllä perheen kulttuuria, kaikkien osapuolten halu nuorten taloudelliseen menestykseen ja ympäröivän todellisuuden riitasointu Ruotsin virallisen linjan kanssa. Tästä kaikesta syntyy soppa jonka ylikiehumisen pienin ilmenemismuoto on rikkonainen turvalasi. Instruments of Uprising on pyrkimys ymmärtää ja kuulla vihaa tekojen takana materiaalisessa muodossa. Työskentelyn tarkoitus on nostaa vihan kokemus esiin eikä marginalisoida tai mitätöidä sen kokijoita. Rakentamalla lasimurskasta esineitä joita käytetään aktiiviseen poliittiseen vastarintaan eri puolilla maailmaa, Luukkonen haluaa tuoda esiin vihan toiminnallisuuden eri muotoja. Vaikka viha voi olla pelottavaa se myös kertoo jotain oleellista maailmasta. 

Kaisa Luukkonen on suomalainen taiteilija joka asuu ja työskentelee Göteborgissa, Ruotsissa. Luukkosen teokset ovat vuodesta 2017 lähtien käsitelleet tunteiden ominaisuuksia ja niiden kykyä vaikuttaa tulevaisuuksiin. Hänen kiinnostuksensa aiheeseen nousi hänen omasta kyvyttömyydestä orientoitua tai pitää kiinni tulevaisuudesta. Tulevaisuudentutkimuksen kautta hän tutustui muihin joilla oli saman tyyppinen vaiva. Nyt hän käyttää taiteessaan niin materialähtöisiä kuin performatiivisiä keinoja auraamaan uusia polkuja tulevaisuuksien nietoksiin. Teoksissa ihmetyksen, toivon ja vihan tunteet ovat toimineet aurausmerkkeinä. Kaisa Luukkosen performanssiteos Blanking on ollut esillä 2019 Riga Performance Festivalilla Latviassa ja 2020 13Festivaalilla Göteborgissa. Teossarjan Instruments of Uprising osia on ollut aikaisemmin esillä 2019 Färjefabrikenissä Tukholmassa ja 2021 Galleria CC:ssä Malmössa. Teoskokonaisuus on ollut esillä aikaisemmin kokonaisuudessaan Helsingissä Myymälä 2:ssa keväällä 2022.

Porin juhlaviikkojen ohjelma on julkaistu!


TAITEILIJAT

Jukka Siikala, SCHMUCK, Atte Sakari Penttinen, Utu-Tuuli Jussila, Fainomenon Collective, Katariina Rantala, Vappu Jalonen, Alisa Javits & Veera Kaamos Pitkänen


LAUANTAI 03.09.

18 Näyttelyiden avajaiset
19 Hanna Storm
20 Kai Johansson
21 Waterflower (LV)

PERJANTAI 09.09.

18 Anna-Linnea Kukkonen
19 Juho Toivonen
20 Luokkanen & Tanner
21 Goldblum (NL)

LAUANTAI 10.09.

12-18 Jani Petteri Virta
18 Jani Petteri Virta
18.30 Markus Luiro
19 Iida Umpikuja
20 Lätsä
21 Joni Ekman

PERJANTAI 16.09.

18 AroMilla
19 Musti
20 LAUA RIP
21 APROX.

LAUANTAI 17.09.

16-18 Piirakkakerho
18 JuliaK
19 Ondi
20 Rebekka Holi
21 DJ veisto kasi

Juho Järvi: Heräävät kangastukset 30.07.-21.08.


Juho Järvi
Heräävät kangastukset
30.07.-21.08.
2022

Tervetuloa avajaisiin 29.07. klo 18-20!

Pylvään ylle muodostuvasta viivojen verkostosta
pursuaa läpi ajatuksista tärisevä massa.
Ilmestyn tuulen mukana, silmät vapaina leijuen.
Käsistä irtoava valo kiiltää katseeni kautta mutaan.
Kimallus ryömii väreissä vaivalloisesti kahlaten
ja häikäisee muovautuvaa möhkälettä.
Heijastusten kudelma murtaa maisemaan raon.
Leviävässä kuilussa kaikuvat mielikuvien kuiskaukset.

Heräävät kangastukset -näyttelyssä on esillä Muuntuvat käsitteistäjät -teossarjaan kuuluvia piirustuksia, joita Järvi on luonut automatistisen työskentelyprosessin avulla. Jokainen piirustus on luotu yhdellä kerralla, piirustuksen jälkeä korjaamatta, intensiivisessä flow-tilassa. Työskentelyprosessissa taiteilija luopuu tietoisesta ohjauksesta ja kuvan suunnittelusta. Lopputulos on usein tekijälle itselleen yllättävä ja piirustuksen herättämiä assosiaatioita Järvi lisää teokseen sanataiteen keinoin. Jokaisessa piirustuksessa siten yhdistyy kaksi erilaista prosessia, joista syntyy lopullinen teos.

Aistinäyt-teossarja koostuu kehystetyistä videomaalauksista. Videoilla valot ja varjot paljastavat ja peittävät hiljaa sykkivien maisemien pintoja. Teokset on luotu kuvaamalla valon heijastuksia erilaisilta materiaaleilta. Lisäksi videomaalausten kuvastoja on manipuloitu optisilla suodattimilla.

Kaukana hämärtyvä -videoteos tutkiskelee slow cineman keinoilla kahden naisen sisällä herääviä pieniä hetken oivalluksia luonnon äärellä. Hahmot herkistyvät tarkkailemaan tuntemuksiaan ja havaintojaan, jotka elävät ja muuntuvat voimakkaasti heidän silmiensä alla. Heillä on yhteistä historiaa, jota he hiljaa itsekseen käsittelevät. Vahvojen luonnonvoimien keskellä he pystyvät yhtäaikaa katsomaan sekä itsensä sisälle että ulkopuolelle. Teos toistuu kuvastoltaan kahteen kertaan erilaisena, mutta hyvin samanhenkisenä ja hahmojen ajatukset toistuvat neljään kertaan erilaisena.

Näyttelyn teemoissa on läsnä hermosolujen plastisuus, tiedostamattoman nouseminen syvyyksistä pintaan ja vaikeasti määriteltävät näyt. Näyttely on kuin pieni rauhallinen rituaali, joka kutsuu mietiskelemään valmiiden ajatusrakenteiden arkkitehtuuria. Tarkoitus on tarjota pysähdyspaikka hitaiden muutosten havainnointiin.

Juho Järvi on Tampereella työskentelevä kuvataiteilija, joka käyttää välineinään videota, piirtämistä, tekstiä ja ääntä. Viimeaikoina häntä on kiinnostanut omien työskentelyprosessien monipuolistaminen ja uusien medioiden kokeileminen.

Teosten valmistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja näyttelyn järjestämistä on tukenut Alfred Kordelinin säätiö.