Posted on: January 3, 2016 Posted by: admin Comments: 0

lehdistokuva1_kesti

Näyttely “Lähellä sinua 24/7” käsittelee ihmisen suhdetta kulutus- ja kilpailuyhteiskuntaan. Kestin kierrätysmuovista valmistetut teokset käsittelevät kertakäyttökulttuurimme aikakautena ilmassa leijuvia tuhon ja katastrofin mielikuvia. Kestin teosten kuvallinen luonne on punk-esteettinen, ekspressiivinen ja intuitiivinen.

”Montakohan muovikassia lähtee päivän aikana maailmalle yhdestä ainoasta
ruokakaupasta? Montakohan kauppaa on Tuirassa? Entä montako kauppaa on Oulussa? Montakohan on Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä ja montako muovikassia niistä kaikista lähtee yhteensä yhden päivän aikana? Ja sitten on koko Suomi, ja Pohjoismaat, ja Eurooppa, ja niin edelleen, koko maailma, hitto tulee hulluksi kun ajattelee sitä kaikkea.”

Heidi Kesti (1980) on oululainen kuvataiteilija, puvustaja ja lavastaja. Hän on opiskellut kuvataidetta Limingan Kansanopistossa, Porin Taidekoulussa ja Satakunnan Ammattikorkeakoulussa, josta valmistui kuvanveistäjäksi 2005. Kesti on työskennellyt kuvataiteen, esittävän taiteen, lavastuksen ja puvustuksen parissa Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2005.