Posted on: October 9, 2021 Posted by: admin Comments: 0
Kira Björklund: Huoneen lämpö (vas.), 2021, 5,5x18x10cm, kasvivärjätty silkki ja Voi (oik.), 2021, 4,5x18x10cm, kasvivärjätty pellava.
Kira Björklund: Huoneen lämpö (vas.), 2021, 5,5x18x10cm, kasvivärjätty silkki ja Voi
(oik.), 2021, 4,5x18x10cm, kasvivärjätty pellava.

Hyena-kollektiivi
Tarjoiluehdotus
23.10.-14.11.2021

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 22.10. klo 18-20!

Lokakuussa Galleria 3H+K:ssa, Porissa, avautuu HYENA-kollektiivin noutopöytä-teemaa käsittelevän näyttelytrilogian ensimmäinen osa: Tarjoiluehdotus.

Neljän taiteilijan yhteistyönä toteutetussa näyttelyssä pureudutaan mm. juhlien valmisteluun, yhdessä tekemiseen ja juhlaruokien alkuperään. Kuten juhlissa vieraat ovat kerääntyneet ison, ruokia notkuvan pöydän ääreen, näyttelyn tekijätkin ovat kokoontuneet yhteen valmistelemaan näyttelyä ja koonneet teoksistaan assemblaasin isolle pöydälle.

Pohja juhlien onnistumiselle luodaan valmisteluvaiheessa ja jopa sitä ennen. Näyttelyssä nostetaan esiin juhlaruokien valmistusprosessiin liittyviä teemoja ja tapoja. Juhlien kulisseissa tapahtuu asioita, jotka eivät näy juhlavieraille. Kuka saa osakseen työlään ruoan valmistamisen, kun toisaalla toiset jakavat ja nauttivat noutopöydälle kootut herkut.

Kollektiivin näyttelyssä yhdistyy kirjavasti sekä perinteisistä sekä epäkonventionaalisista materiaaleista koostettuja pieniä ja suurempia teoksia, joiden ideat kumpuavat muistoista, tuntemuksista ja arkisista sattumuksista. Kolmiulotteisissa teoksissa on käytetty mm. puuta, vahaa, kasvivärjättyjä tekstiilejä ja jauhoja.

HYENA-kollektiiviin kuuluu Kira Björklund, Katri Kari, Mirkka Suokas ja Hanna Tervonen. Taiteilijat ovat tutustuneet kuvataideopintojen parissa Imatralla. Tarjoiluehdotus on HYENA-kollektiivin ensimmäinen yhteinen näyttely.

Huom. näyttely sisältää gluteenia.