Posted on: August 6, 2023 Posted by: admin Comments: 0
Maximilian Latva: Sexcam / Galleria 3H+K 26.8.-17.9.2023

maximilian latva: sexcam
Galleria 3H+K 26.8.-17.9.2023

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 25.8. klo 18-20!


Osana Porin Juhlaviikkojen ohjelmaa performanssitaiteen duo Kainulainen & Latvan performanssi galleriassa 16.9.2023 klo 18.00. Performanssi on tarkoitettu aikuisille. Näyttelyyn ja performanssiin on vapaa pääsy.

SEXCAM -näyttelyn öljyvärimaalaukset ovat muotokuvia naisista, jotka tekevät seksityötä nettikameran kautta. Idea on syntynyt pohdinnoistani seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin ympärillä. Taustalla on oma kokemukseni seksityön tekemisestä aikana ennen internetiä sekä lapsuusmuistot, joissa peilin edessä äidin vaatteisiin pukeutuneena haaveilin tyttöydestä.

Idea toistaa ja haastaa taidehistorian perinteistä asetelmaa: kuvat kommentoivat jatkumoa, jossa taiteilija (mies) maksaa mallille (nainen) katseen alle asettumisesta. Maalauksissani esitän kuvaamani ihmiset aktiivisina ja pukeissa, en paloiteltuina säärinä ja korkokenkinä. Perinteisen miehisen katseen sijaan aihetta tarkastelee nyt sukupuoleltaan häilyvämpi henkilö, entinen seksityöläinen. Mallini katsovat julkeasti takaisin.


Yksityisissä maksetuissa sessioissa naisten kanssa olen pyytänyt heitä esittämään minulle hulluja, hassuja ja rumia ilmeitä. Alastomuus on maalauksissani hävitetty ja mallin katse on suorempi kun Manet´n Olympian. Kuvissani seksuaalisuus ei ole enää yksityistä, se on yksinäistä. Maalauksissani valo – epäluonnollinen tietokoneen näytön hohka ja nettikameroiden oikut – on merkittävä tekijä. Tyylini on esittävä, mutta ei realistinen. Lisäksi Sexcam -teoskokonaisuuteen kuuluu maalauksista inspiraationsa saanut live-performanssi yhdessä Katri Kainulaisen kanssa.

Maximilian Latva toimii performanssin ja äänitaiteen parissa. Hänen teoksiaan on nähty näyttelyiden muodossa mm. Galerija Meno Parkasissa Liettuassa, Moscow Museum of Modern Artissa ja Stockholm Art Fairissa. Performanssitaiteilijana Latva työskentelee osana performanssitaiteen duo Kainulainen & Latvaa, joka esiintyy kansainvälisillä festivaaleilla, gallerioissa ja museoissa. Viimeisimpänä Kainulainen & Latva on esiintynyt Grönlannissa Nuuk Art Museumissa, Riga Performance Festivalilla Latviassa ja Kaunas Artists´ Housessa Liettuassa.

Sexcam galleria 3H+K:ssa on Maximilian Latvan ensimmäinen maalauksia esittelevä yksityisnäyttely.